אנטיביוטיקה ZETO 250 Azithromycin

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/05/2019 | 12:38 | מאת: ורה

רופא הריאות המליץ על טיפול מונע להתלקחויות של COPD וסינוסיטיס כרוני - אנטיביוטיקהZETO 250 . Azithromycin עשיתי בדיקת שמיעה ו א.ק.ג. אני אמורה לקחת כדור אחד בימי ראשון, שלישי וחמישי – 3 כדורים בשבוע. לתרופה יש המון תופעות לוודאי ביניהם ירידה בשמיעה ושינויים באק"ג ( הארכת מרווח( Q-T הפרעת קצב חדרית . האם הטיפול המונע באנטיביוטיקה ZETO עוזר בהפחתת מספר ההתלקחויות? אשמח לקבל חוות דעת לגבי הטיפול ומה ההשלכות לטווח ארוך. האם צריך לעשות בדיקות תקופתיות בזמן לקיחת התרופה? מה קורה עם יש התלקחות COPD האם מפסיקים את הזטו ועוברים לאנטיביוטיקה אחרת? תודה רבה!

שלום, הטיפיל הזה מקובל במצבים של copd קשה והחמרות חוזרות. כמו שכתבת יש תופעות לוואי לפעמים אבל הם נדירות. צריך לשקול האם המצב ללא טיפול עדיף וכמובן שזה תלוי במצבך וכל מקרה לגופו. אין הנחיות לבדיקה תקופתית בזמן נטילת התרופה אם אין בעיות מיוחדות.

מנהל פורום מחלות ריאה