CT חזה פיענוח דחןף בבקשה!

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/04/2019 | 14:37 | מאת: פיענוח בבקשה

עשיתי בדיקת ct צוואר חזה ולהלן התשובות הרשומות תחת הסיטי חזה- לא הודגמו לימפה מוגדלות בבתי השחי, במיצר או בשערי הריאות כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי לא הודגמו תפליטים פלאורליין דו״צ פרנכימת הריאות ללא תסנין או תהליך מוקדי שינויים אימפזמטים קלים בשתי הריאות פסים אטלקטטים בבסיסי הריאות קנה הנשימה והברונכוסים פתוחים מעבר חזה בטן-אדרנלין תקינים מוקד היפודנסי בגודל 1.5 ס״מ בסגמנט 1 צמוד לivc- לקורלציה עם US חשוב לי לציין שהסיטי בוצע בגלל תחושה לא נוחה בגרון (רפלוקס) ובקשו שאעשה גם סיטי חזה התוצאות של הסיטי צוואר תקינות. אני קצת לחוץ ואשמח להסבר של התוצאות בבקשה! תודה רבה

14/04/2019 | 20:33 | מאת: פיענוח בבקשה

אוסיף קצת פרטים- גבר, בן 62, יש לי קוליטיס. מזה כמה חודשים התלוננתי על חוסר נוחות בגרון- כחכוחים וגרון מתייבש, רופא אאג הניח שמדובר ברפלוקס ובכל זאת שלח אותי לסיטי צוואר וחזה הסיטי צוואר יצא תקין והסיטי חזה רשמתי לך בתגובה הקודמת בדיוק מה רשום. האם יש לי ממה לחשוש? לחוץ... תודה רבה

שלום, בה"כ הממצאים לא מלחיצים מבחינת הריאות: שינויים אימפזמטים קלים בשתי הריאות - רואים באנשים שעישנו או נחשפו לעשן וכפי המתואר מדובר בשינויים קלים בלבד. פסים אטלקטטים בבסיסי הריאות - שינויים קלים בדלל תת איוורור, אולי לא היתה נשימה מספיק עמוקה בזמן הבדיקה או עודף משקל שמקשה על האיוורור. בכל מקרה לא מתוארת בעיה חמורה.

15/04/2019 | 06:58 | מאת: פיענוח בבקשה

קודם כל תודה! קיימת שורה נוספת בבדיקה שרשמתי בתגובה הראשונה- מוקד היפודנסי בגודל 1.5 ס״מ בסגמנט 1 צמוד לlvc- לקורלציה עם US במה מדובר? מהו מוקד היפודנסי? האם יש לי ממה לחשוש? שוב, המון תודה

מנהל פורום מחלות ריאה