ערב טוב. שאלה לאחר בדיקת הברונכוסקופייה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/10/2018 | 22:20 | מאת: איריס

שלום, לפני חצי שנה חליתי בדלקת ריאות. התבקשתי, לאחר מתן אנטיביוטיקה, לחזור כעבור חודש לצילום ריאות חוזר. את הצילום עשיתי כעבור ארבעה חודשים. לאחר הצילום נשלחתי לצילום ct ברצוני לציין שאינני מעשנת ולא עישנתי מימיי. אני בת 46. בסיכום: קונסולידציות ריאתיות יתכן תהליך דלקתי/ זיהומי. לקורלציה קלינית ומעבדתית והמשך מעקב רנטגני. תפליט פלאורלי בכמות מזערית משמאל. זה כתבתי ד"ר לפני כחודשיים,כאן. עברתי בדיקת ברונכוסקופיה והיא יצאה תקינה. לא BOOP כפי שהייתה בהבחנה המבדלת הראשונה ולא זיהום. התבקשתי לעשות עוד חודש,שוב סיטי בקרינה נמוכה. נאמר לי שאם התפליט לא יקטן או ישאר באותו הגודל אצטרך, שוב לעשות את הבדיקה ואולי אף בדיקת אחרת שבה תותגם ביופסיה נוספת. אילו עוד גורמים עלולים לגרום לממצא זה? מה זה עוד יכול להיות? תודה רבה

שלום, במידה שהברונכוסקופיה יצאה תקינה, קרוב לודאי שמדובר בזיהום שחלף ןהבדיקה החוזרת בעיקר נועדה לאשר זאת

מנהל פורום מחלות ריאה