לחץ בחזה בעיקר בזמן נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/09/2018 | 22:50 | מאת: אלון

שלום רב, בן 41 פעיל ספורטיבית.כבר כמספר חודשים יש לי לחץ בחזה המורגש בעיקר בזמן נשימה. הלחץ מורגש ממש באמצע החזה ומחמיר בעיקר תוך כדי ולאחר פעילות ספורט. ביצעתי אקו לב ואקו לב במאמץ. יצא תקין. ביקרתי אצל רופא ריאות שבדק בסטטוסקופ וביצע בדיקת נשיפה. לא נמצא כלום. קיבלתי גם הפניה לצילום חזה שטרם ביצעתי (מעדיף להמעיט בצילומים אם אין הכרח). הייתכן שיש לי חזה אוויר למרות הבדיקות שעברתי? הייתכן שיש לי משהו חמור אחר?

שלום, בלי צילום חזה קשה להתחייב שאין חזה אוויר אם כי התיאור של התלונות לא מתאים לכך. אני ממליץ לבתצע את צילום החזה שיש בו קרינה מועטה ןאם לא נמצא שם דבר ניתן להעריך שמדובר בסוג של דלקת בשרירי החזה או העצמות ואני מקווה שהמצב ישתפר עם הזמן.

16/09/2018 | 21:52 | מאת: אלון

שלום, ביצעתי צילום חזה. להלן התוצאות: ציור ריאתי תקין. אין עדות לתסנין. אין עדות לתפליט פלוירלי. אין עדות להרחבת המדיאסטנום והשערים. צל הלב בגדר הנורמה. הסרעפת בעמדה תקינה. הכל בסדר?

מנהל פורום מחלות ריאה