בדיקת ct ריאות לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/08/2018 | 13:29 | מאת: איריס

שלום, לפני חצי שנה חליתי בדלקת ריאות. התבקשתי, לאחר מתן אנטיביוטיקה, לחזור כעבור חודש לצילום ריאות חוזר. את הצילום עשיתי כעבור ארבעה חודשים. לאחר הצילום נשלחתי לצילום ct ברצוני לציין שאינני מעשנת ולא עישנתי מימיי. אני בת 46. בסיכום: קונסולידציות ריאתיות יתכן תהליך דלקתי/ זיהומי. לקורלציה קלינית ומעבדתית והמשך מעקב רנטגני. תפליט פלאורלי בכמות מזערית משמאל. מה זה אומר? אני חוששת מאוד. איזו בדיקה מעדתית יש לעשות?

שלום, התשובה מתארת תהליך זיהומי או דלקתי אולם לנוכח הזמן הממושך שעבר אני מציע להגיע עם הדיסק של הסיטי לייעוץ במרםאת ריאות.

30/08/2018 | 21:29 | מאת: איריס

ראשית, תודה רבה לך ד"ר רוזנגרטן. האם התהליך הזיהומי או הדלקתי נגרם בעקבות הסתבכות דלקת הריאות שבה חליתי לפני כחצי שנה? האם אזדקק לבדיקת ברונכוסקופיה? תודה רבה,שוב...תבורך

שלום, יתכן אבל אני לא יכול לומר בודאות בלי לראות את כל ההדמיות.

31/08/2018 | 23:28 | מאת: איריס

האם ניתנת איזה שהיא תרופה לפני שעושים בדיקות פולשניות? אני מאוד חוששת מהבדיקה הפולשנית הזאת. אני, שוב מודה לך ד"ר רוזנגרטן. זה כלל לא מובן מאליו מה שהינך עושה.

שלום, בחלק גדול מהמקרים נותנים טיפול אנטיביוטי או אנטידלקתי ועוקבים כעבור זמן בעזרת בדיקת הדמייה נוספת כמו סיטי חוזר ללא צורך בבדיקה פולשנית.

18/09/2018 | 10:34 | מאת: איריס

שלום ד"ר רוזנגרטן בביקור במרפאת הריאות הרופא שלח אותי לבכונכוסקפיה עם ביופסיה. באבחנה המבדלת BOOP במקום הראשון. פחות סביר-מחלה מיקרובאקטריאלית. ברצוני לציין שהבדיקה הגופנית הייתה טובה. כניסת אוויר שווה וטובה ללא חרחורים או צפצוים. ספרומטריה- ירידה קלה בשיעורי הזרימה ללא עידות להפרעה חסימתית 83 FVC 86% FEV1 יחס 89% ללא שינוי לאחר מרחיב סמפונות כעת אסמפטומטית לחלוטין. מדוע עם כך נשלחתי לבדיקה ולא מנסים איזה טיפול תרופתי? תודה רבה מראש זה כלל לא מובן מאליו גמר חתימה טובה

מנהל פורום מחלות ריאה