בעיה בריאות ליחה צמיגית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/08/2018 | 14:01 | מאת: ליחה צמיגית

במשך שנה וחצי אני סובל מליחה צמיגה וצהובה לסרוגין (אינני מעשן),במשך התקופה לקחתי כמה פעמים אנטיביוטיקה שעזרה לי לשבועיים בלבד ולאחר מכן זה חזר,רופא המשפחה הפנה אותי לצילום CT אך לאחר הצילום לא קיבלתי תשובה ברורה איך לטפל בתופעה (התוצאות בידי אשמח להעביר אותן במידה ותבקש) מבקש את עזרך,תודה.

שלום, אצה יכול לכתוב את תשובת הסיטי בפורום ואשתדל להתייחס.

28/08/2018 | 10:49 | מאת: ליאור

מצרף תמונה של תוצאת הבדיקה,אשמח להתייחסות ממך,תודה

28/08/2018 | 11:15 | מאת: ליאור.ס

מצאים: בשדות הריאות מספר אינפילטרטים ראתיים תת סגמנטליים בצורת tree in bud ב-RUL, בלינגולה של LUL וב RML הממצא בלינגולה מדגים מרכיב אטלקטטי הממצא בRML עדינים יותר לעומת יתר הממצאים. הממצאים יכולים להצביע תהליכים אינפלמטוריים ולכן ממולץ מעקב בעוד מספר חודשים לפי המלצת רופא פולמונולוג. אין עדוצת לברונכיאקטזיות. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במדיאסטינום,בשערי הריאות או בבית השחי שערי הריאות בגודל תקין. הסמפונות הראשיים הודגמו פתוחים לא הודגם תפליט פלאורלי. הלב בגודל תקין,ללא תפליט פריקרדיאלי. מבנה גרמי תקין. מעבר חזה תקין.

שלום, לפי התשןבה נראה שמדובר בזיהום וצריך טיפול אנטיביוטי ומעקב.

29/08/2018 | 22:23 | מאת: ליאור

תודה על ההתיחסות והתשובה המהירה. לקחתי כבר מספר פעמים בתקופה של השיעול והליחה אנטיביוטיקה בשם DOXYILIN 100 זה עזר לי בתקופת האנטיביוטיקה,אך חזר לי התופעות לאחר כ-שבועיים,האם יש טיפול אחר מומלץ?אודה לך על ההתיחסות.

שלום, תרבית ליחה יכולה לעזור לבחור את האנטיביוטיקה המתאימה ביותר לפי החיידק שיימצא.

07/09/2018 | 18:20 | מאת: אריאל

האם ליחה עם דם חד פעמית לפני כמה ימים מחייבת בדיקות נוספות?

מנהל פורום מחלות ריאה