לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/04/2018 | 18:31 | מאת: דני

שלום גיל 48. ידוע על אסתמה קלה יחסית. פעם בערך בשנה לוקח סימביקורט כשבועיים. בגלל הסטוריה של פעימות מוקדמות מבצע מדי 3 שנים בדיקת אקו לב. לא מטופל בכדורים לפעימות מוקדמות. באקו לב שביצעתי אתמול שבסיכומו כתוב שאין עדות למחלת לב כתוב "לחץ ריאתי מחושב - 30 ממ"כ ". זכרתי שבעבר היו מספרים אחרים - ואכן בבדיקות אקו מעבר לחץ הדם הריאתי היה "לחץ ריאתי מוערך 23 מ"מ כספית " והיה גם 21 ממ"כ ולפני כן 22 ממ"כ. לאורך שנים תמיד נע בין 20 ל 23. 1. מה יכול להסביר את הזינוק של כ 45 אחוז בלחץ הריאתי מ כ 21 לכ 30 ?!!! 2. האם זה לחץ קצת גבוה וגבולי? 3. האם נדרש המשך מעקב? תודה רבה

שלום, חשוב להדגיש שהלחץ הריאתי שמוערך באקו הוא הלחץ הריאתי הגבוה ולא הממוצע. הגבול של לחץ ריאתי ממוצע מוגדר מעל 25 כך שמה שמדדו אצלך אינו פתולוגי. נכון שקיימת עלייה וכדאי לבדוק מבחינה קרדיולוגית שאין בעיה בתפקוד הלב במאמץ כגון בבדיקת מאמץ. לגבי פעימות מוקדמות נראה לי שהדרך לבדוק זאת היא בהולטר ולא רק באקו. בשלב זה הייתי ממליץ על המשך מעקב כמו שעשית במסגרת מרפאת הלב.

05/04/2018 | 15:29 | מאת: דני

תודה רבה! האם לעלייה לחץ הדם הריאתי מכ 20 לאורך שנים ל כ 30 יש דחיפות? יש לי פציעה ברגל לא אוכל לעשות ארגומטריה בחצי השנה הקרובה. או שרוב הסיכוי שזה חסר משמעות היות ולחץ דם ריאתי תקין הוא עד 35? תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה