ברונכיט חוזרת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/03/2015 | 08:40 | מאת: תום

שלום דוקטור, אני מאוד מודאגת מכיוון שבארבע שנים האחרונות סבלתי משיעול טורדני במשך תקופות ממושכות (פעם אחת לאורך שישה חודשים). בסך הכל היו לי שני התקפים כאלה במהלכם עשו לי בדיקת תפקודי ריאות שהיו מצוינים וללא שום דופי. באחרון שבהתקפים, לפני כשנתיים וחצי לערך, עשו לי ברונכוסקופיה שלא הניבה שום תוצאות מלבד שהכל היה מודלק ללא כל הסבר. קיבלתי אנטביוטיקה חזקה ומשאפים וזה העלים בסופו של דבר את השיעול הנורא. מאז חזר לי השיעול פעם אחת וברגע שלקחתי את המשאף הוא עבר מהר. כעת אני בבית מזה כשבוע עם ברונכיט קשה שלוותה בחום גבוה. אני בטיפול אנטביוטי ומשאף וניכר שהטיפול עוזר. שאלתי היא האם עלי לדאוג שמא יש לי מחלת ריאות כרונית? אני פוחדת שיש לי את המחלה של המעשנים, COPD, מכיון שכל התסמינים מופיעים - בדרך כלל אני מרגישה קושי סובייקטיבי לשאוף אוויר פנימה. למרות שאני הולכת לחדר כושר למעלה משנה באופן קבוע, עדיין אני מתנשפת נורא לאחר טיפוס שתי קומות במדרגות ועישנתי בעבר מספר שנים - אמנם לא הרבה אף פעם, אבל בכל זאת. האם יש בסיס לדאגתי? אני בת 32. תודה רבה מראש, תום.

שלום תום, לא סביר שאת סובלת מ-COPD. לרוב מחלה זו מופיעה בגיל מבוגר יותר ולאחר שנים רבות של עישון. מאידך, יתכן שאת סובלת מרגישות יתר של דרכי האוויר (אסתמה קלה) וזקוקה לטיפול במשאף למניעת ההתקפים. יש לבצע בדיקת תפקודי ריאה והערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה