ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/12/2017 | 14:35 | מאת: נעמה

שלום אני בחורה בת 41 בריאה בד"כ מזה כחודש וחצי משתעלת ללא הסבר. רופא המשפחה נתן לי משאף רלוור במינון הגבוה וגם וונטולין וזה לא עוזר. כבר חודש וחצי ממשיכה להשתעל. אין ירידת משקל. אין הזעה בלילה. בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות לא עישנתי אבל ההורים שלי היום מעשנים. תפקודי ריאות ביום חמישי לא תקינים ומשאף ונטולין לא שיפר את התוצאות בבדיקה. בצילום חזה מהיום: "צל הלב תקין בגודלו ובצורתו הודגם צל מעוגל במדיאסטינום . דרוש בירור על ידי CT ! אין עדות לגודש או לתסנין דלקתי בריאות. הסינוסים הקוסטו פרניים חופשיים." 1. האם חס וחלילה זה סימן לסרטן הריאות? אם לא אז מה הכיוון יכול להיות? 2. איזה סיטי רצוי לעשות? סיטי ריאות? סיטי חזה? סיטי בטן? אני ממש מודאגת תודה רבה!!

שלום, צריך לעשות סיטי חזה עם חומר ניגוד. בגילך סרטן לא שכיח אבל הסיטי מאוד יכול לעזור בהכוונה למצוא את הבעיה.

31/12/2017 | 22:35 | מאת: נעמה

תודה רבה על התשובה. האם הממצא של "צל מעוגל במדיאסטנום" הוא ממצא שיכול להיות קשור לשיעול של חודש וחצי או שהוא ממצא שאין לו קשר לעניין הזה? הרי יתר הצילום חזה תקין אז אין לי כנראה דלקת או בעיה בריאות שגורמת לשיעול. ?

שלום, יכול להיות שמדובר בממצא מקרי. הסיטי יכול להראות סיבה לשיעול שלא קשורה לממצא הזה ולא נראית בצילום חזה.

מנהל פורום מחלות ריאה