לחץ דם ריאתי האם האבחנה סופית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/12/2017 | 20:11 | מאת: קרול

שלום ברצוני להתייעץ עבור אימי (בת 66) הגיע לבה"ח לניאדו כרגע מאושפזת שם בגלל קוצר נשימה האבחנה הייתה אי ספיקת לב, היום אחרי שאתמול ביקשתי שיעשו אלוטרסאונד ובדיקת נוזלים (עשו כבר אקו לב) יש לה מיימת בכל הבטו הענקית שכאבה לה לא מעט זמן (רופא המשפחה שלה שילח אותה לעשות דיאטה. אתמול אמרו לי שהראות נקיו היום אבחנו לחץ דם ריאתי רצו לשחרר אותה ובסוף החליטו לעשות בדיקות דם נוספות. בבקשה מכל הקריאה באינטרנט זה נשמע נורא תוחלת חיים של 3 שנים? אם אני רוצה אבחנה נוספת לאן אני פונה האם יש מקום שמתמחה בכך? או שאני יכולה ללכת לכל בה"ח אחר. חשוב לי לדעת בדיוק ולא שישנו לי כל רגע אבחנה בגלל שהמטופל לא עונה לשאלות כמו שצריך. תודה וסליחה על החפירה קרול

שלום, החשד לקיום יתר לחץ דם ריאתי מועלה לפי בדיקת אקו, אולם אבחנה ברורה ניתן לעשות רק בעזרת צינתור. המצב של לחץ דם ריאתי יכול לנבוע מסיבות רבות והרבה פעמים תוחלת החיים טובה ולא כמו שכתבת שזה נכון במקרים הקשים בלבד. יש גם טיפולים שונים שניתן לתת. בכל בית חולים גדול במרכז יש מרפאה ליל"ד ריאתי.

31/12/2017 | 10:22 | מאת: חנה

שלום לך קודם כל הרבה בריאות לאמא , ממליצה לפנות לבלינסון למחלקת ריאות יש שם רופאים שמתמחים ביתר לחץ דם ריאתי. טופלתי שם

אפשר למצוא חומר רב ועזרה באתר העמותה ליל"ד ריאתי. http://www.phisrael.org.il/

מנהל פורום מחלות ריאה