וופותרם , קוצר נשימה למרות סטורציה תקינה.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/12/2017 | 14:14 | מאת: דניאלה

ד'ר רוזנגרטן שלום. אני חולת COPD קשה וזקוקה מאוד לעצתך : 1. מה היתרון בשימוש בוואפותרם ? 2. הסטורציה שלי תקינה אך אני בקוצר נשימה תמידי ולכן חוששת לצאת מהביית. היש פתרון למצב מדכא זה ? ( מטופלת בספיליוטו וקיו באר. פורדיל - כעזרה ראשונה ). לצערי יש לי תור לרופא ריאות רק בעוד 3 חודשים. תודה על תשובתך.

שלום, וופותרם מיועד לטיפול כשיש סטורציה נמוכה למרות טיפול בחמצן בהספק גבוה וזה טיפול שניתן כמעט תמיד רק בבית החולים וזה לא מתאים למצב שלך. לצערי במקרים רבים אנחנו לא יכולים לפתור לגמרי קשיים במצבים קשים של חולי אבל ניתן לטפל ולהקל. למשל בעזרת שיקום ריאות, כשיש החמרות וליחה לעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי ממושך או בתוספת תרופה בשם דלירספ. צריך לוודא שמשתמשים נכון במשאף ולעיתים אני משנה משאפים במצבים כאלה למרות שהשילוב של המשאפים שלך הוא טוב ומכסימלי. צריך גם לוודא שאין בעיה אחרת כמו בעיית לב שמחמירה את קוצר הנשימה. בהצלחה

מנהל פורום מחלות ריאה