COPD ,קוצר נשימה ונסיונות שכנוע

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/05/2017 | 10:48 | מאת: אביגייל

אמא שלי בת 68 וחולת COPD במצב קשה. נפח ריאות 32. היא מתעקשת להמשיך לעשן מהנימוק שכבר אין מה לעשות. קוצר נשימה קשה תוקף אותה במצבים של התכופפות , מדרגות וכו'. הצלחתי לשכנע אותה להפסיק לעשן בטענה שקוצר הנשימה הקשה ישתפר אחרי הפסקת העישון. האם יש צדק בדבריי ? תודה על תשובתך שחשובה לי מאוד. הבת המודאגת.

שלום רב, הפסקת עישון היא אחת הפעולות היחידות שיכולות להאריך חיים של חולי COPD והיא עוזרת יותר מכל התרופות האחרות למחלה. אמנם כנראה ישנו נזק לריאות שלא ניתן יהיה לתקן, בכל מקרה הפסקת עישון מומלצת מאוד. בהצלחה !

מנהל פורום מחלות ריאה