תינוק בן חודש וחצי אנמי

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

08/03/2019 | 10:32 | מאת: בני

שלום , בני נולד בשבוע 36 במשקל 2.3 ק"ג. בביקורת בגיל חודש וחצי אצל רופא ילדים נתבקשנו לעשות לילד בדיקת בילרובין בשל גוון צהבהב מעט ועל הדרך בדקו מדדים נוספים בהם התקבלו ערכים המצביעים על אנמיה RCB HGB הרופא המליצה לנו להתחיל טיפול של חומצה פולית1 מ"ל בריכוז 1ml/mg , במקביל אשתי שמניקה באופן מלא התחילה לצרוך פריפול של כצט בבוקר (ברזל + ח.פולית) בצהריים אומגה 3 של אלטמן עם חומצה פולית , בערב פרנטל של אלטמן בנוסף למזונות עשירים בחומצה פולית. העניין הוא שבימים בהם הילד קיבל את ההפגשה הזו של הח. פולית הילד לא היה נינוח , לא הצליח להרדם 15 דק רצוף , מתעורר בבכי ותחושה של בחילות (הילד סבל מגזים בחודש הראשון רק , ככה שזה הרגיש לנו לא גזים) מיד יצרתי קשר עם הרופאת ילדים ןהפסקנו את כל השגעת של החומצה פולית. וכבר ביום הראשון הרגשנו הקלה , היום אורי יישן טוב ונינוח. השאלה שלי האם לנסות לחזור לתת לו את החומצה פולית בריכוז נמוך יותר או מינון נמוך יותר? ולעקוב נתונים נוספים היום אורי בן חודשיים ושבוע, עבר השבוע חיסון מחומש והגיב אליו טוב (למעט רפיון , מרגיש לנו שהשרירים שלו נחלשו, מקווה שזה יעבור מהר) שוקל 4.2 תודה מראש

08/03/2019 | 10:39 | מאת: בני

Rbc 3.19 Hgb 10.13 Rdw 51 Rdw cv 14.8

שלום הנקודה המרכזיתץ היא מה מצב האנמיה שלו לא סיפרתם מה היה ההמוגלובין שהיא לאבחון של אנמיה ומה ההמוגלובין העדכני בהתאם צריך לקבוע צורך בטיפול (או לחילופין - ללא טיפול) רפואה שלמה דרור

10/03/2019 | 13:13 | מאת: בני

להלן הנתונים Rbc 3.19 Hgb 10.13 Rdw 51 Rdw cv 14.8 נתונים אלו מגיל חודש וחצי...

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים