סוכר גבוה והמוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

17/04/2013 | 21:37 | מאת: ליהי

שלום רב בני בן 12 לפני כחודש וחצי היה חולה לסירוגין מזה שבועיים עם חום, שלשולים וכאבי בטן שהלכו וחזרו בבדיקת צואה נמצא חיידק campylobacter חיובי אבל אז בדיוק השלשולים עברו והוא חש טוב לכן הרופא אמר שאין צורך בטיפול. כעבור שבוע שוב חזרו השלשולים+חום+כאבי בטן למשך שבועיים ואז עשינו שוב בדיקת צואה לחיידק אך היא יצאה שלילית וכמו כן עשינו בדיקות דם ולהלן התוצאות החריגות : GLUCOSE=108 ALT=74 AST=57 IRON=27 FERRITIN=156 ESR=22 HB=12.5 CRP=1.6 וירוסי EBV CMV שליליים הרופא טען שהבדיקות גבוהות כי הילד חולה ושוב אין צורך בטיפול כי כרגע אין חיידק. הוא ביקש שנחזור שוב על חלק מהבדיקות כעבור חודש. כרגע כעבור חודש הילד חש טוב אבל עדיין ישנן חריגות בבדיקות : GLU=107 ALT=41 AST=29 ESR=14 HB=12 תפקודי הכבד במגמת ירידה אבל הסוכר נותר גבוה וההמוגלובין אף ירד על מה זה יכול להעיד? סכרת? אנמיה? עלי לציין שבני אוכל מאוד מגוון מכל קבוצות המזון ואינו מרבה בסוכרים אנו מאוד מקפידים בבית על תזונה נכונה כך שאיני חושבת שזו בעיה תזונתית. אודה לך על תשובתך בתודה מראש-ליהי

שלום לגבי הסוכר . האם היה בצום ושל כמה שעות? במידה וזה בדיקה אמיתית לאחר יותר מ6-8 שעות צום חשוב לפנות לאנדוקרינלוג ילדים. לגבי האנמיה זה בהחלט יכול להיות משני לזיהום החריף. אבקש לחזור על ספירת דם בעוד כחודש. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים