תוצאות בדיקות דם לבת 7

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

17/01/2019 | 01:23 | מאת: דורינה

שלום רב, בוצעו בדיקות דם לילדה בת 7, בריאה בד"כ, לאחרונה הייתה חולה במחלה ויראלית ככל הנראה ללא תרופות (היה שיעול, נזלת...נגמר לפני כשבועיים). בבדיות הכל נראה תקין למעט ערך של WBC. האם תקין? האם יכול להיות קשור למחלה ויראלית שהייתה למרות שזה היה לפני יותר משבועיים ולא היו תסמינים חריפים במוחד? תודה מראש למעט ספרית דף, הבוצעה גם בדיקת כימיה, והכל תקין למעט קריאטינין טיפה נמוך, כמו כן ברזל, B12 ותפקוד בלוטת התריס - תקין שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה WBC K/ul 4.8 RBC M/ul 4.59 HB g/dl 12.7 HCT % 38.8 MCH pg 27.6 MCHC g/dl 32.7 RDW % 13.7 MCV fL 84.6 NEUT% % 44.1 LYM% % 43.8 MONO% % 3.9 EOS % % 4.8 BASO % % 0.7 LUC% % 2.6 NEUT.abs K/ul 2.1 LYMP.abs K/ul 2.1 MONO.abs K/ul 0.2 EOS.abs K/ul 0.2 BASO abs K/ul 0 LUC abs 0.1 MACRO% 0.1 MICRO % 1.3 HYPER% 0.4 HYPO % 0.9 MICRO%/HYPO% 1.4 PLT K/ul 254 MPV fL 8.2

שלום רב! בדיקות הדם תקינות ומתאימות לצפוי לילדה בגיל זה. אכן ספירה לבנה מעט נמוכה מצב היתכן לאחר זיהום ויראלי. ניתן לחזור על ספירת דם בעוד 1-2 חודשים בכדי לוודא שערך זה חוזר לתקין. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים