מבקשת דחוף לדעת פרוגנוזה להופעה מחדש של גידול שפיר

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

24/04/2012 | 21:14 | מאת: חסוי

בעצם הלסת התחתונה, מסוג סמנטו אוסיפיינג פיברומה. עבר כריתה מלאה לפני כחשמ שנים, ביופסיה לאישוש הדיאגנוזה השפירה, והחלמת העצם במלואה ובהצלחה. המנתח אמר שאין צורך במעקב כי הגידול לא יחזור. אך אני מודאגת מאד: האם אכן כך עלפי מחקרים מעודכנים פמקרים ידועים בספרות הרפואית? קשה לי לקרוא אותה באנגלית הרפואית, ואודה לכם אם תעזרו לי במידע שברשותכם.

חזרה של cemento-ossifying fibroma היא אכן נדירה. המעקב המומלץ הוא באמצעות צילום פנורמי - בחמש השנים הראשונות צילום פעם בשנה, לאחר מכן פעם בשנתיים. אם אין סימנים בצילום - אפשר להיות שקטים. בהצלחה !

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה