פפילות בלשון בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

28/06/2016 | 12:11 | מאת: שילה

שלום רב, אני בת 31. לפני שבוע התחלתי להרגיש על הלשון כמו כוויה (במרכז בעיקר) האמת שזה היה בסמוך למאכל חם שאכלתי.. אבל לא חם מידי...לא יחסתי לזה יותר מידי חשיבות.הייתי בטוחה שיחלוף לי.. לאחר 5 ימים התחלתי לראות שאין ממש שיפור וממש מציק לי כל הנושא אפילו כשאני רוצה לבלוע אני מרגישה כאב קל בלשון לכיוון הלוע. פניתי לרופא עור והא הסתכל בזכוכית מגדלת ואמר לי חד משמעית שזה לא התחום שלו אבל הוא רואה על הלשון שלי פפילות ושאפנה למרפאת פה ולסת. כשאני מסתכלת במראה אני באמת רואה קבוצת שיערות לבנות בולטות במרכז הלשון. מין הרגשה של בליטה/גבעה בלשון. אני חייבת להוסיף שלפני חודש עברתי ביופסיה להוצאת בלוטות רוק מחשד לתסמונת שיוגרן למרות שבבדיקת רופא לא מצאו לי יובש חריג בפה (רק בעיניים) .. התסמונת התפרצה לאחר הלידה השנייה שלי. האם יכול להיות שמה שיש לי זו פטריה בעקבות הניתוחון שעברתי? הרופאת משפחה שלי שלחה אותי לבינתיים לבדיקת HIV מה שלמחיץ עוד יותר את המצב שלי ..ממה זה עוד יכול להיגרם? אני ממש סובלת ומודאגת... אשמח להכוונה עד שיבדוק אותי רופא בבית החולים... דבר שיכול לקחת גם חודשיים. לסיכום ... אני אשמח לדעת אם זה דבר שיחלוף לעבור/לחלוף... או שזה כבר מרמז על משהו חריג....תודה רבה

יתכן שמדובר בפטריה שהתיישבה על הלשון וגורמת לתחושת צריבה, כמו כן יתכן כי מדובר בתסמונת הפה השורף. שתיהן תופעות שאינן מסוכנות וברות טיפול. ממליץ לך להבדק אצל מומחה ברפואת הפה. בבלינסון - 03-9377201 באוניברסיטת תל אביב - 03-6409857 ניתן גם במרפאות הפרטיות בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה