פצע בפה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

25/05/2016 | 18:16 | מאת: רונאל

היי, לפני כמה שעות עישנתי סיגריה ובעת העישון נוצר לי חספוס קטן בשפה העליונה מבפנים, באזור בו עישנתי. האזור ממש קטן, בצד ימין של הפה, ומעט יותר ורוד ממש קצת, ויש הרגשה של חספוס. בנוסף לזה בשבוע האחרון היו לי 3 או 4 מקרים של הרגשת דקירה בצד ימין של הראש לכמה שניות. זה פשוט מעט מוזר שהדבר נוצר תוך כדי עישון...אני לא סבור אך אני חושב שיש לי 2 בלוטות באזור הגרון למעלה מעט נפוחות. לדבי אחת אני בטוח והשני יכול להיות זה פשוט שריר (זה פשוט מרגיש כאילו זה מחובר לאנשהו בגרון אך הוא גם נפוח כמעט כמו הבלוטת לימפה) האם לחשוש מסרטן?

עישון הוא גורם סיכון לסרטן. הפצע בשפה יכול להיות בגלל יובש וקילוף של האזור בו נגעה הסיגריה. אם לא עובר תוך 10 ימים תיגש לרופא פה ולסת. צריבה בגרון בזמן עישון בהחלט יכולה להיות בכלל עישון רב מדי המגרה את רירית הפה. זה בהמן להפסיק לעשן.

25/05/2016 | 23:05 | מאת: רונאל

תודה רבה על המענה.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה