גוש בלשון מזה 10 ימים, לא כואב

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

26/08/2014 | 17:25 | מאת: רוני

שלום, לפני 10 ימים לערך הבחנתי בגוש גדול יחסית בצבע כחלחל מתחת ללשון. רופא אא"ג ראה את זה היום ואמר שזה נראה לו כלי דם או המנגיומה אבל שזה לא תחומו והפנה אותי לפה ולסת. התור הכי קרוב שהצלחתי להשיג הוא לעוד כחודש. מה יכול להיות החשש בגוש כזה? ממה שהרופא אא"ג אמר, זה לא נראה כמו סרטן הפה כיוון שזה בד"כ לבן ופה מדובר על נפיחות כהה. מה דעתך?

שלום רוני, אכן יש להבדק אצל רופא פה ולסת. באבחנה מבדלת (האפשרויות הסבירות) של גוש כחלחל מתחת ללשון: - רנולה (נפיחות של בלוטת הרוק התת לשונית) - המאנגיומה (גידול שפיר של כלי דם) ברוב המוחלט של המקרים נפיחות כזו איננה סרטנית. בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה