עודף רוק, אי נוחות בשפתיים,וגם יובש

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

13/01/2014 | 16:01 | מאת: גוסטבה

בת 35. בדר"כ בריאה. לפני חודשיים התחילו לי עקצוצים בשפתיים ובלשון, יובש בשפתיים, והפרשות רוק מרובות מבלוטות הרוק שבאיזור הקדמי התחתון של הפה – ממש ברמה שהייתי צריכה ללכת לירוק לכיור או כל הזמן לבלוע רוק. ביחד עם זה היתה לי נזילת רוק בזווית השמאלית של הפה (לא משהו שבולט לעין, אך כן מורגש ואף גרם לי לדלקתיות אדומה בזווית השמאלית של הפה). מידי פעם כל עודף הרוק הזה מתחלף ביובש בתוך הפה - בהתחלה החלק השמאלי קדמי של הלשון הרגיש מחוספס, ולאט לאט ממש כל החיך הפך יבש. תחושה זו השתפרה כשאכלתי, ולעיתים אחרי האוכל שוב חזר המצב הקודם של עודף רוק. עכשיו מה שנשאר מזה: – הרבה רוק וזיהום בזווית הפה (צד שמאל) + תחושת אי נוחות מטרידה בשפתיים באיזור הפנימי שלהן (בין השפה לשיניים הקדמיות). לעיתים אני מרגישה השפתיים הקדמיות שלי נדבקות לחניכיים כשאני מדברת. גם איזור החניכיים שמאחורי השיניים הקדמיות מציק (לא כואב, פשוט מורגש). כל העניין הזה ממש מפריע לי – אני כל הזמן מרגישה את הפה, והרוק בזווית הפה רק מחמיר את התחושה. הלכתי לרופא אף אוזן גרון, רופאת שיניים, ולרופאת המשפחה. הם בדקו את הפה ואת בלוטות הרוק ולא ראו שם דבר לא תקין. בדיקות הדם היו תקינות (כולל המטולוגיה – תאי דם לבנים וכו', ביוכימיה, ואף בדיקות אימונולוגיות כמו ANA), למעט IgM שהיה מעט גבוה -270 (אך אולי זה בשל חיסון שעשיתי). אשמח להצעות מה זה יכול להיות ואיך אפשר לפתור את זה, כי זה ממש מציק ומפריע בחיי היום יום. תודה.

ממליץ לך לפנות למרפאה לרפואת הפה - בבית הספר לרפואת שיניים או בבתי החולים.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה