פטמות לשון מוגדול

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

17/11/2011 | 18:17 | מאת: עדי

לפני עשרה ימים התחלתי אנטיביוטיקה לטיפול בהליקובקטר בקיבה. ולפני כארבעה ימים התחילה לי פטריה בפה ורופאת המשפחה רשמה לי טיפול בדקטרין אורל ג'ל פעמיים ביום.היא ציינה שזה מקובל במקרה של נטילת אנ' לזמן ממושך. אבל הפטריה לא עזבה ואף החמירה.. והפטמות בלשון נהיו מוגדלות וכואבות במיוחד לכיוון הגרון. בנוסף יש לי יובש בפה שהלשון נדבקת לי לחיך... אני שואלת אם זה נכון להמשיך בטיפול או לעשות בדיקה מעמיקה יותר.. ולמי לפנות??! תודה.

עדי שלום, הופעת פטרת בפה היא אכן תופעת לוואי נפוצה לשימוש באנטיביוטיקה לטווח ארוך. התופעות שאת מתארת בהחלט עשויות להתאים למצב זה. לרוב, הפטרת תעלם מספר ימים לאחר הפסקת האנטיביוטיקה. במידה והתופעה מתמידה, קיימים טיפולים שונים לפטרת בפה; בג'ל, בכדורים למציצה ובשטיפות - כולם דורשים מרשם רופא. רצוי להמשיך בטיפול אותו רשמה הרופאה ובמידה והתופעה ממשיכה לאחר הפסקת האנטיביוטיקה לפנות למומחה לרפואת הפה או לכירורג פה ולסת לצורך המשך בדיקה ושקילת החלפת הטיפול. בהצלחה

21/11/2011 | 09:40 | מאת: עדי

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה