דפיקות לב וכאב בחזה במאמץ וסטרס

דיון מתוך פורום  לב האישה

28/07/2012 | 23:23 | מאת: לידיה

בת 45 עם MVP קל ו-MR קל .עוברת תקופה קצת לא קלה בחיים האישיים. בחודשים האחרונים מרגישה במיוחד אחרי מאמץ כמו הליכה ברגל כספורט או בזמן סטרס, לחץ בחזה ,דפיקות לב וכאבים בצד שמאל של החזה. ארגומטריה אקו ןהולטר לב תקינים, שאלתי היא האם ייתכן, שהבדיקות תקינות ,ואין בעיה לבבית ,ומה שאני חשה זה בגלל הMVP אם כן ,מה עושים?כיצד מטפלים? האם יש צורך בעוד בדיקות? המון תודה על ההתייחסות!!!

07/08/2012 | 19:20 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לידיה בשלב ראשון על מנת לאבחן את הבעיה, חשוב מאוד לבצע רישום של קצב הלב שלך בזמן התלונות הללו. רישום קצב הלב יכול להתבצע על ידי א.ק.ג או על ידי ההולטר. ממה שכתבת לא הצלחתי להבין אם בזמן ההולטר הרגשת את התחושות הללו. אם כן צריך לדעת מה בדיוק נרשם בהולטר, האם דופק רגיל רק מהיר, האם הפרעת קצב וכו. במידה ולא הרגשת את התחושות הללו בזמן ההולטר אז הבדיקה לא קידמה אותנו ויש לחזור על הבדיקה או להתחבר לרישום קצב לב ממושך יותר. בנוסף היתי ממליצה לקחת בדיקות דם בסיסיות כמו ספירת דם, כימיה, תפקודי בלוטת התריס. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה