כאב בחזה ובירור

דיון מתוך פורום  לב האישה

15/07/2012 | 10:45 | מאת: נירה

בת 52 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו .מטופלת ביוטירקס 100 ומאוזנת וכן MVP קל וMR קל. בחודשים האחרונים מרגישה דפיקות לב חזקות כאב בחזה, שמאמץ ומתח מחמירים אותו.לחץ הדם לעיתים 130_140 /80 הערכים הגבוהים הם הסיסטולי בבדיקות:אקו לב-הכל תקין, פרט לאי ספיקה קלה עם צניחה גבולית של עלי המסתם זה לגבי המסתם המיטרלי. לגבי המסתם הטריקוספידלי _יש אי ספיקה קלה(לא היה בבדיקות אקו קודמות לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. הולטר לב:קצב בסיסי שנע בין 46 ל102 - ממוצע 65 הודגמו קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 3 לדקה בשעות לילה בלבד הפרעות קצב על חדריות APB'S מעטים בין 1 ל8 לשעה סהכ'14 בבדיקת ארגומטריה: במנוחה לחץ דם 130/80 דופק 97 שלב 1 3 דקות לחץ דם 150/80 דופק 136 שלב 2 3 דקות דופק 146 ללחץ דם 170/80 שלב 3 1 דקה ו20 שניות לחץ דם 200/80 ( אק'ג V.COUPLET'S ) התאוששות:4 דקות דופק 97 לחץ דם 140/80 זמן מאמץ 7:20 דקות ברוס:שלב 3 דופק מירבי :169 לחץ דם בשיא המאמץ 200/80 שינויים באק'ג:צניחות ST 1.5 מ'מ עולות שחלפו במנוחה סבירות נמוכה לאיסקמיה במאמץ מקסימלי. תגובה נורמוטנסיבית למאמץ כושר בינוני . שאלתי האם הבדיקות תקינות ? האם יש משהו בתוצאות שמרמז על הכאבים בחזה שיש לי .מה לגבי הלחץ דם מה דעתך? .האם יש צורך בעוד בדיקות. ?המון תודה על הסבלנות הרבה ועל העזרה!!!!!

18/07/2012 | 16:28 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום נירה, לדפיקות לב וכאבים בחזה סיבות רבות. על מנת להתקדם באבחנה במקרה שלך יש צורך לקבל יותר פרטים על אופי התלונות. בשלב הבא יש להמשיך לבדיקה גופנית ובדיקות דם בסיסיות כולל ספירת דם, כימיה מלאה ותפקודי בלוטת התריס. במידה והבדיקות הללו בגדר התקין בהנחה שהכאבים קשורים בדפיקות לב הרי על מנת לשלול הפרעת קצב חשוב מאוד לרשום את קצב הלב שלך בזמן אותה ההרגשה. לא הבנתי אם בזמן שהיית מחוברת להולטר הרגשת כך. אם לא אז אין להולטר משמעות גדולה ויש לחזור עליו או להתחבר למכשיר אחר שיכול לרשום קצב לב לתקופה ממושכת יותר מיממה. לפי תוצאת מיבחן מאמץ במידה והצניחות במקטע ST עולות כמו שתיארת הרי סבירות שהסיבה לתלונות זה העורקים של הלב היא יחסית נמוכה. בזמן מיבחן מאמץ בשיא המאמץ העלית את לחץ דם. אומנם כעקרון העלאת לחץ דם במאמץ היא תגובה פיזיולוגית אבל יתכן שאצלך עליה מעט יותר גבוהה מהמקובל. אני חושבת שלאור כך חשוב שתעקבי אחר לחץ הדם שלך בבית במנוחה בזמנים שונים ותציגי את הרישום לרופא המשפחה. יתר לחץ דם מתחיל עם הגיל , לא תמיד מרגישים אותו והוא גורם סיכון מאוד חשוב למחלות לב וכלי דם ולכן מאוד חשובה האבחנה בזמן והטיפול המתאים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה