לחץ דם??

דיון מתוך פורום  לב האישה

10/06/2012 | 16:53 | מאת: גבי

אני בת 53 נוטלת יוטירקס לבלוטת התריס .עקבות לחץ דם 140-150 רופאי המליץ לי על כדור ביום להורדת לחץ דם בשם ENALAPRIL שאלתי האם יש תופעות לוואי ידועות לתרופה זו זו פעם ראשונה שאני נוטלת אותו ואני חוששת .המון תודה!

21/06/2012 | 17:02 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום גבי, יתר לחץ דם זה גורם סיכון חשוב למחלות לב וכלי דם וחשב מאוד לטפל בו ולאזן אותו. הכדור אנלפריל שתיארת הוא כדור טוב שנבדק בהרבה מחקרים ונמצא שיש לו יכולת טובה להוריד את לחץ הדם ולהשפיע באופן חיובי גם על הלב. כמו שאת מתארת לעצמך לכל כדור יש תופעות לוואי אך הם סך הכל נדירות באנלפריל. אני ממליצה לך ליטול את הכדור ואם יהיו איזה שהם תופעות לדווח לרופא משפחה. צריך לזכור שכל תופעה שקשורה בכדור היא חולפת אחרי שמפסיקים את הטיפול. בכדור אנלפריל חשוב לעקוב אחרי תפקודי כליה ואלקטרוליטים. אין ספק שהתועלת של נטילת אנלפריל מבחינת איזון לחץ דם עולה על התופעות לוואי הנדירות. בהצלחה

מנהל פורום לב האישה