צניחות באקג

דיון מתוך פורום  לב האישה

26/04/2012 | 16:43 | מאת: ITAL

שלום, אני בת 55 בריאה, רזה, לא מעשנת רק סובלת מגלי חום של גיל המעבר. בבדיקת מאמץ היו לי צניחות של האקג. שלחו אותי לבצע מיפוי לב שהיה תקין. (למרות שגם שם היו צניחות באקג) בגלל שאינני מאוזנת הורמונלית בתקופה האחרונה לחץ הדם שלי גבוה, אך כשאני מודדת שוב ושוב הוא יורד לערכים רגילים. חשוב לי לציין שכשאני מאוזנת לחץ הדם תקין. האם יש צורך לבצע עוד בדיקות ואילו.

03/05/2012 | 13:03 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ITAL, מיבחן מאמץ שבו מחפשים צניחות במקטע ST ומיפוי לב, הן שתי בדיקות שבאות לבדוק אספקת דם ללב. ידוע מעבודות שמיבחן מאמץ זו בדיקה פחות מדויקת לנשים וצניחות במקטע ST מופיעות באחוז לא קטן של נשים גם כאשר אין כל בעיה באספקת דם ללב. מסיבה זו זו בדיקה שפחות מומלצת לנשים. במידה ואת מרגישה בטוב ומיפוי לב שלך תקין לא נראה לי שיש חשד אצלך לבעיה באספקת דם ללב. היתי ממליצה המשך מעקב קליני על ידי רופא משפחה, איזון ומעקב לחץ דם, בדיקת סוכר בצום ופרופיל שומנים פעם בחצי שנה. לשמור על תזונה בריאה, משקל נכון ופעילות גופנית. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה