ניטרו

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/01/2016 | 16:27 | מאת: דפי

שלום, אמי וסבתי היו חולות לב. נדמה לי שאנגינה פקטוריס, אבל בתקופתן לא היו אמצעי אבחון משוכללים כמו היום. לכל אחת מהן ניתנו כדורי "ניטרו" ולמיטב זכרוני הן נטלו ניטרו בעת מצוקה נשימתית בזמן הליכה או טיפוס במדרגות. האם ניטרו עדיין קיים ונרשם? למי ומתי הוא או חלופה שלו מומלצים? מה הניטרו אמור היה לעשות? תודה מראש.

31/01/2016 | 14:21 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דפי ניתרו זה ניתרוגלצרין, זו תרופה שמרחיבה כלי דם כולל את העורקים הכליליים המספקים את הדם ללב. כשיש בעיה באספקת דם ללב כלומר הצרויות בעורקים הכליליים ניתן להשתמש בתרופה. בספריי או בכדור מתחת ללשון היא פועלת די מהר, מרחיבה את העורקים ומקלה על כאבים בחזה. היום אנחנו יודעים שהיא לא מאריכה חיים אבל בהחלט עוזרת על הקלת התלונות.

31/01/2016 | 19:40 | מאת: דפי

מנהל פורום לב האישה