פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  לב האישה

09/11/2015 | 10:07 | מאת: גילת

שאלתי נוגעת לפעימות מוקדמות חדריות מהן אני סובלת כבר כמה שנים עם אקו לב תקין לגמרי. בכל בדיקות ההולטר היו פעימות חדריות מסוג בודד אך גם בזוגות בהיקף של 300 לערך על פני היממה. בעבר היה אירוע vt עם דופק 130 ו7 פעימות רצופות. מאז מקבלת נורמלול בהמלצת הרופא . לטענתו בהינתן אקו לב תקין אין דאגה מאירוע הזה ומהפעימות המוקדמות. יש ימים בהם אין לי כלל פעימות (או שהן ממש בהיקף מצומצם - שמתי לב כי הדבר קורה בסמוך למחזור חודשי (אני בת 45). אך כשבועיים מתום הווסת, אני חשה פעימות מוקדמות רצופות ורבות. תופעה זו נמשכת כמה ימים ואז שוב יש רגיעה בהיקף הפעימות. האם יש קשר בין מצב הורמונלי לפעימות ותדירותן? האם כדאי לבצע בדיקות?תודה

15/11/2015 | 13:53 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום גילת, פעימות חדריות מוקדמות זה ממצא מאוד שכיח וקיים בקרב כ 70% מאנשים בריאים, בכמות זו או אחרת. את מתארת כמות שהיא נחשבת קטנה. בשלב ראשון יש לחפש סיבות שעלולות להסביר פעימות מוקדמות ולכן יש לעשות בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס, לחשוב על קשר עם צריכת חומרים שונים כמו אלכוהול, קפה או מצבי מתח. את מציינת את הקשר עם המחזור, זה אומנם לא נחקר ממש לעומק אך כנראה שקשר כזה בהחלט יכול להיות. ככלל פעימות כאלה מעט יותר שכיחות בקרב נשים. התקופה שאת מתארת זה בעצם הביוץ ובהחלט יכול להסביר עליה בפעימות. כמו שאמר הרופא שלך במידה ואקו לב תקין ןבמידה ואין לך סיפור משפחתי של הפרעות קצב לב או מחלות לב אחרות בגיל צעיר הרי בדרך כלל בפעימות מהסוג הנ"ל אין סיכון. אנחנו יודעים שיש גם תקופות בחיים שכמות הפעימות עולה ויורדת ללא טיפול מסוים. אם אין סיבה הפיכה ברורה שניתן לטפל בה והפעימות מפריעות לך אז נורמיטן זה בהחלט טיפול אפשרי. תרגישי טוב

18/11/2015 | 09:53 | מאת: גילת

תודה ד"ר בליך על תשובתך ועל ההסבר. שאלתי הנוספת - אני נוטלת נורמיטן מזה כשנתיים, בעיקר בגלל דופק מהיר (שמתלווה לעיתים לפעימות המוקדמות ובהוראת הרופא התחלתי לקחת לאחר אירוע ה-vt שציינתי) האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת הטיפול ? האן חוסם בטא אחר יכול להיות יעיל יותר סימפטומטית? תודה רבה

מנהל פורום לב האישה