האם אוקסר יכול לגרום לעליי של סוכר?

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/07/2015 | 15:55 | מאת: תמר

שלום אני בת 62,רזה שומנים 56,לחץ דם מאוזן ע"י אוקסר,בבדיקת דם התגלה לי גלוקוז 109,האם אוקסר יכול להחיש זאת?אין לי סכרת במשפחה,תודה

26/08/2015 | 14:44 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום תמר, סליחה על העיכוב בתשובה. ערכי סוכר בצום עד 100 ובחלק מהמעבדות עד 110 מ"ג לדצליטר נחשבים תקינים, ערכים בין 110 ל 124 נחשבים כאי סבילות לגלוקוז, זה מצב שהוא עלול להתפתח לסוכרת אך עדיין לא סוכרת. סוכר בצום 125 מ"ג לדצליטר ויותר נחשב סוכרת. זאת כמובן בהנחה שהבדיקה בוצעה לאחר כ 12 שעות של צום מלא. הערך שציינת 109 מ"ג לדצליטר זה נע בין תקין להתחלה של אי סבילות לגלוקוז. שוב בהנחה שהבדיקה בוצעה לאחר צום של 12 שעות. צריך לזכור שבכל בדיקה יש גם סטייה של אחוזים בודדים בדיוק הבדיקה. לסיכום אם כמו שצינת אין לך עודף משקל, בשלב זה היתי רק חוזרת על הבדיקה פעם נוספת בעוד כחודש. אם הערך פחות מ 110 אני ממליצה שתמשיכי לעקוב. אם ערך מעל 110 אז היתי ממליצה הפנייה לדיאטנית. לא מוכר לי קשר בין אוקסר לעליה בערכי סוכר. תרגישי טוב.

מנהל פורום לב האישה