כולסטרול LDL בדם

דיון מתוך פורום  לב האישה

16/04/2015 | 17:47 | מאת: אתי

בת 57. בבדיקת דם נמצא כולסטרול LDL= 135, HDL 60, בריאה וללא רקע קרדיאלי. לאבי מחלת לב כלילית. האם את ממליצה לי על התחלת טיפול בסטטינים? תודה

19/04/2015 | 13:28 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אתי, היום ההמלצה גם לאנשים בריאים להיות עם ערך LDL שהוא פחות מ 100 וזה על מנת להקטין סיכון למחלת לב וכלי דם עתידית. בהנחה שכמו שכתבת שאת בריאה ואין לך גורמי סיכון פרט לסיפור המשפחתי כמו סוכרת, יתר לחץ דם ואת לא מעשנת הרי בשלב ראשון היתי מנסה להןריד את ערכי ה LDL בדיאטה מתאימה ואת יכולה לבקש להיפגש עם דיאטנית בקופת חולים. בנוסף לא כתבת לי את הגובה והמשקל שלך אבל אם יש מקום את יכולה לנסות גם לשלב ירידה במשקל ולנסות גם לשלב פעילות גופנית סדירה כמו הליכה של חצי שעה כחמש פעמים בשבוע, כאמור לא כתבת לי אם את עושה פעילות גופנית סדירה. היתי מנסה את כל הדברים הללו למשך 3 חודשים וחוזרת על הבדיקות ואז החלטה על טיפול תרופתי לפי התוצאות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה