בעקבות בדיקת הולטר

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/12/2014 | 10:28 | מאת: הגר

משתמשת בסלאו דרלין מזה עשר שנים עקב מגרנות ודופק מהיר. בבדיקת הולטר נמצא בדיקה נמצא דופק בין 74 ל 128 כשהממוצע הוא 93 ונצפו שתי הפרעות קצב חדריות - VPC'S האם הבדיקה תקינה? סובלת מלחץ באזור החזה בעיקר כשהדופק מהיר, מרגישה אותו בכל הגוף. ברקע סכרת

14/12/2014 | 12:48 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום הגר, על מנת לפענח את משמעות הבדיקה צריך לדעת יותר פרטים עלייך, גילך, מחלות רקע ולקבל יותר פרטים על התלונה שלך. באופן כללי VPC זה פעימות חדריות מוקדמות. כשעשו הולטרים לחיילים בריאים מצאו של 70% מהנבדקים יש פעימות חדריות מוקדמות. בעיקרון 2 פעימות חדריות מוקדמות זה מינימלי וזה פיזיולוגי. זה בטח לא יסביר לחץ בחזה. השאלה העיקרית אם התלונה שבגללה עשית את ההולטר אכן הרגשת בזמן ההולטר, אם לא אז הבדיקה לא אבחנתית. תרגישי טוב

14/12/2014 | 14:45 | מאת: הגר

האם ממוצע הדופק תקין?

מנהל פורום לב האישה