שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/12/2014 | 11:16 | מאת: מירי

תודה ד"ר בליך. ראשית, אעדכן כי ביצעתי אקו נוסף - יצא תקין לחלוטין. אך עדיין הפעימות מציקות מאד כולל אירועי דופק מהיר מדי פעם. בחודש האחרון לא קיבלתי גם מחזור (בת 45 בקרוב).אולי גם זה משפיע על הכל. שאלתי הנוספת, האם ניתן להחליף את הטיפול הקיים (כיום כפי שציינתי מקבלת, נורמלול) בטיפול תרופתי אחר/ בחוסם ביתא אחר? או בתרופה אחרת בהמלצת הקרדיולוג? אני מעדיפה למצות את הטיפול התרופתי לפני שאני שוקלת צריבה (אני מניחה שגם לה יש סיכונים והשלכות ולא תמיד היא מצליחה). שוב תודה רבה על הייעוץ וההמלצות

14/12/2014 | 12:43 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מירי, נורמלול שייך לקבוצה גדולה של תרופות שנקראות חוסמי ביתא. יש מספר תכשירים אחרים שניתן לנסות. יש כדור בשם קרדילוק שהוא החוסם ביתא החדש ביותר. מניסיון שלי יש נשים שמגיבות לחוסם ביתא שהוא דווקא מהתכשירים הותיקים שנקרא דרלין. בנוסף לתכשיר חשוב גם המינון שבו התכשיר ניתן. מעבר לחוסמי ביתא יש תרופות אנטיאריתמיות אבל אנחנו מעדיפים להמנע מהתרופות הללו ולהשאיר אותן להפרעות קצב יותר משמעותיות כי גם לתרופות הללו יש תופעות לוואי. תרגישי טוב

16/12/2014 | 10:54 | מאת: מירי

שוב תודה על הייעוץ.

מנהל פורום לב האישה