יש לי בעיה בלב?

דיון מתוך פורום  לב האישה

04/03/2014 | 13:16 | מאת: אנונימית

היי אני בת 17, יש לי סוג של התקפי חרדה .. או אפילו יותר נכון התקפי לחץ קטנים.. אחותי נסעה אתמול לחו"ל פעם ראשונה . ואנחנו מאוד קרובות. מאז שהיא נסעה אני מרגישה שהלב שלי פועם בקצב שונה מהרגיל . זאת אומרת הוא פועם כרגיל ואז אחרי כמה דקות הוא דופק מהיר באופן פתאומי ואז אני נלחצת וזה גורם להתקף לחץ קטן .. וזה מאוד מפריע לי . זה לא עוזב לי את הראש ואני נלחצת יותר - עוברות לי מחשבות מוזרות בראש כגון: מה יהיה לי התקף חרדה? אני יתעלף? הלב יספיק לפעום פתאום? זה קרה כמה פעמים שהלב פעם ככה , הכי הרבה זמן זה היה ליום . אבל עכשיו אחותי תהיה בחו"ל שמונה ימים.. אז זה ימשיך 8 ימים? ואני לא לוקחת כדור להתקפי חרדה , אני מאוד אנטי תרופות , כדורים ועוד... האם המצב מסוכן? בבקשה תעזרו לי אני כבר חסרת אונים :(

30/03/2014 | 16:58 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אנונימית. סליחה על העיכוב בתגובה. על מנת לאבחן את הבעיה חשוב לרשום תרשים א.ק.ג בזמן שאת מרגישה דפיקות לב. את זה ניתן לעשות על ידי בדיקה שנקראת הולטר דופק. במידה והבדיקה תראה שמדובר בדופק רגיל רק מעט גבוה, הרי מתח וחרדה זה בהחלט אחת הסיבות לכך אם כי כמובן גם צריך לשלול סיבות אחרות. במידה ואכן הברור יסתיים כמתח וחרדה הרי חשוב לטפל בכך. במצבי חרדה ניתן לטפל במגוון דרכים ולא רק באמצעות תרופות. יש שנרגעים עם סריגה, יש שנרגעים עם יוגה, יש שנרגעים ללכת לים וכו. בנוסף ניתן להעזר בשיחות וקבוצות תמיכה, כמובן תלוי מה מתאים לך. אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה, שיעשה את הברור הנחוץ וידריך אותך על המשך הצעדים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה