פעימה מוקדמת כל חצי שעה בהפסקות

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/11/2013 | 14:47 | מאת: מיר

שלום רב. בת 47, סובלת מזה 25 שנה מסוג של פעימה מוקדמת או איך שנקרה לזה ללא איתור כמעט. בצעתי איןסוף הולטר ועוד ולא הצחנו ל"העלות על איזה סוכ של פעימנ. קורה כש איני מצאת בלחץ או לפני ווסת יש לי ימים שלמים כל 10 דקות או בהפסקות של 1 שעה פעימה מוקדמת תחושה לא נעימה, רועד לי הלבב ממש. תוך כדי שאני מדברת או עושה כל דבר אחר. היום טפס אותי לא טוב. כבר מזה יותר משבוע שחזרו לתקופה מרגישה אותם בבוקר ואחר כך לפעימים במהלך היום. מהבוקר כבר הרגשתי הרבה פעמים כאילו הלב הולך להעצר. איני מעשנת או זותה. אזה יחסית עם קצת כולסטרול. אבי נפטר מדום לב בגיל 45. אני מאוד לקחוצה מה שכן זה בא עשכשיו עם גל חום פנימי וקצת הזעה בעורף. יש לי תחושה שאני נגנסת לתקופת המינאופאוזיה. אני בדיוק צריכה לקבל בעוד כמה ימים. קצת חוסר שקט ולחוצה מהמיחושים בעיקר שזה שבת. רק ביום א יש לי רופא משפחה. מה אתה ממליץ. אני מרגישה גם קצתת בחילה. שבת שלום

22/12/2013 | 11:33 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיר, סליחה על העיכוב בתגובה. בהנחה שאת בריאה ותפקוד לבבי תקין לפי אקו לב הרי פעימות מוקדמות ככלל אינן נחשבות מסוכנות ואנחנו מטפלים בהם על מנת לשפר את ההרגשה. בשלב ראשון יש לחפש סיבות לפעימות, תקופת מנאופאוזה או קשר למחזור כנראה יכולה בהחלט להיות הסיבה.בנוסף קפאין ושתיית אלכוהול. גם מתחים נפשיים כנראה יכולים להחמיר את הפעימות המוקדמות וחשוב למצוא דרכים להרגע. בנוסף במסגרת הברור חשוב לבצע בדיקות דם ספירת דם, כימיה מלאה ותפקודי בלוטת התריס, אקו לב, מיבחן מאמץ והולטר. כמו שציינת חשוב מאוד לראות בהולטר גם את צורת הפעימות , את המקור שלהן וגם את כמותן. אם עשית הולטרים בעבר ולא תפסת אותם אין מנוס אלא לחזור על הולטר בתקופה שיש יותר פעימות. אפשר גם להתחבר להולטר ממושך יותר או LOOP RECORDER שאיתו אפשר ללכת גם מספר חודשים. בהנחה שאכן מדובר בפעימות מוקדמות,בדיקות דם תקינות, אקו לב תקין וטיפול בסיבה כמו הרגעה או שינוי אורח חיים לא מקטין את הפעימות הרי ניתן לחשוב על טיפול תרופתי ובמקרים מסוימים ניתן גם לבצע בדיקה אלקטרופיזיולוגית ולהעלים את הפעימות על ידי אבלציה. שוב זה תלוי בצורת הפעימות ובמקור שלהן. לגבי הסיפור המשפחתי שלך, של אבא, חשוב לקבל מירב הפרטים האם אבא מת פתאומית מהתקף לב או שיש חשד להפרעת קצב שלא על רקע התקף לב כי אז זה יכול להיות משפחתי וחשוב מאוד שתעברי ברור במרפאה מתאימה . הברור בדרך כלל כולל א.ק.ג, אקו לב, הולטר 12 חיבורים ובדיקות נוספות לפי הצורך והממצאים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה