דפיקות לב יומיות

דיון מתוך פורום  לב האישה

12/11/2013 | 10:40 | מאת: סיגל

היי, אימא שלי חולת אסטמה מגיל מאוד צעיר והיא מטופלת במשאפים, אינהלציה ושאר תרופות "נחמדות", במהלך השנים חלתה באוסטאופורוזיס ודלקת פרקים וממש לא מזמן התחילו לה תופעות של דפיקות לב יומיומיות, לפעמים גם כמה פעמים ביום. התרופה להרגעה שהיא כרגע לוקחת היא לוריוון. רציתי לדעת האם ניתן לטפל בבעיה??? האם יש סכנה להתקף לב או דום לב? הרופאים אומרים שהכול תקין, אבל איך זה הגיוני?! בדיקות דם מראות הכול תקין. מה ניתן לעשות ואיזה בדיקות מקיפות אפשר לעשות על מנת לסיים עם הבעיה הזאת? האם רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור במשהו? בבקשה עזרתכם.

21/11/2013 | 13:21 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום סיגל כדי לדעת מה הסיבה לדפיקות לב של אימא שלך, צריך בשלב ראשון להכיר יותר את התלונה שלה ואת הרקע שלה. בשלב הבא צריך לרשום את קצב הלב שלה בזמן התלונות של דפיקות לב. את זה ניתן לעשות על ידי ביצוע א.ק.ג בזמן התלונה או להתחבר למכשיר שנקרא הולטר שרושם את קצב הלב במשך יום או מספר ימים. חשוב שבזמן שהיא מרגישה את התלונות הללו תלחץ על כפתור שמופיע במכשיר ואז ניתן יהיה לראות במה מדובר, אם דופק רגיל ורק מהיר, אם פעימות מוקדמות או סוג מסוים של הפרעות קצב. כאשר נדע במה מדובר ניתן יהיה לחפש את הסיבה ואז גם לדעת מה הטיפול המתאים. כעיקרון משאפים לאסטמה יכולים לגרום לעלית הדופק ולהרגשת דפיקות לב אך אני מניחה שהמשאפים אינם חדשים והתלונות כן. לגבי טיפול אלטרנטיבי, אין לי ידע בתחום. אני חושבת שטיפול אלטרנטיבי בדרך כלל אינו מזיק אך שוב אני חושבת שכדאי להגיע קודם לאבחנה במה מדובר. מאחלת לאימא שתרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה