הרגשה מוזרה

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/08/2013 | 11:45 | מאת: איילה

שלום רב, בת 44.5, עוברת תקופה ממש לא קלה בחיים האישיים,חרדתית בצורה איומה ובסטרס. נוטלת מדבקות הורמונים מה חודשיים וזאת לאחר טיפול הורמונלי בכדורים 3.5 שנים (המחזור פסק). כמו-כן, נוטלת מידי יום אומפרדקס עקב בקע בוושט. כרגע הולכת למטפלת באיזון גוף ונפש..במפגשים הללו אנו בעצם מנקים את כל הרעלים (רעלים של לפחות 10 שנים אם לא יותר). מידי שנה אני עושה בדיקות דם, ומידי שנתיים מוגרפיה. לפני חודשיים בדיקות הדם הראו על רמות שומנים דיי גבוהות בדם וכולסטורל, מאז לקחתי על עצמי לעסוק בספורט (הליכות) ודיאטת כאסח! בחודשיים הללו הורדתי 3.5 ק"ג ממתינה בהוראת הרופא לעשות בדיקות חוזרות בעוד חודש. ולעצם הפנייה, כשאני חווה התקף חרדה, או סטרס יש לי מיחושים שכבר הוגלתי אליהם כמו שריפה בכתף השמאלית, כאב מתחת לשד השמאלי, ולעיתים גם כאב במעלה החזה, כל התופעות חולפות כשאני נוטלת כדור הרגעה. מאז הטיפולים יש לי תחושה בושט בעיקר של נשימה לא מלאה ולעיתים גם אותה תחושה באזור הקיבה. אני עם החרדות שלי חוששת מאוד שהתופעות קשורות באיזשהו מקום לבעיה בלב.לעיתים רחוקות מאוד גם בעת נשימה יש לי כאב בעצם החזה (מתחת לצוואר) זה לא מוסיף לי לחרדות. כולם מסביבי כולל המטפלת מנסים לעודד שהתופעה היא עניין של החרדות והסטרס שעדיין לא נעלמו וכנראה ייקח קצת זמן... בתוך תוכי אני מאוד רוצה להאמין ולא להיכנס לנישה הזו של הפחד! אשמח לקבל חוות דעת! תודה וסליחה על ההודעה הארוכה.

27/08/2013 | 11:50 | מאת: איילת

עוד משהו קטנטנן, מעולם לא עישנתי, ואין לנו במשפחה גורם סיכון!

02/09/2013 | 16:12 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום איילה, על מנת לקבוע אם התלונות שאת מתארת קשורים או לא ללב יש צורך להכיר קצת יותר את הרקע שלך ולקבל פרטים נוספים על אופי התלונה. ממה שתיארת לי אפשר לומר שהתלונה אינה טיפוסית ללב. על מנת למנוע מחלה עתידית בעורקים של הלב חשוב מאוד לאזן גורמי סיכון , לעקוב אחר לחץ דם, סוכר בצום, לא לעשן, לשמור על ערכי כולסטרול, לשמור על משקל נכון, לעסוק בספורט ולאכול תזונה בריאה כמה שניתן. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה