השמנה בעקבות הניתוח

דיון מתוך פורום  לב האישה

26/08/2013 | 15:07 | מאת: orna

עברתי ניתוח להחלפת מסתם מיטראלי .המסתם מיכני . ירדתי במשקל לפני הניתוח ועכשיו ( שנתיים לאחר הניתוח ) עליתי במשקל ( 10 ק"ג). מרגישה לא נוח .האם ההשמנה מזיקה לפעילות שריר הלב (30% לאחר הניתוח )?

02/09/2013 | 17:01 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אורנה, השמנה היא גורם סיכון חשוב למחלה בעורקים של הלב, בעיקר לנשים. ההשמנה מהווה גורם סיכון לסוכרת, ליתר לחץ דם ולעודף שומנים בדם שהינם גורמי סיכון נוספים למחלת לב וכלי דם. השמנה מהווה עומס נפח ולחץ על הלב, ובמיוחד במצב שתפקוד הלב אינו תקין לחלוטין היא מזיקה. בנוסף השמנה מזיקה גם למערכות אחרות בגוף מעבר ללב. חשוב מאוד שתעשי כל מאמץ לרדת במשקל. המשקל המומץ הוא BMI 20-25 כאשר BMI מחושב כמשקל לחלק לגובה במטרים בריבוע. לרדת במשקל בהחלט לא קל אך מאוד חשוב. חשוב שתמצאי לך את המסגרת המתאימה אם קבוצה, דיאטנית, לבד וכו. היום ישנן גם במסגרת קופות החולים מסגרות שונות לירידה במשקל. בהצלחה

מנהל פורום לב האישה