תפקוד האנדותל

דיון מתוך פורום  לב האישה

26/08/2013 | 12:24 | מאת: מיכל

קראתי כי תפקוד האנדותל בעורקים שלנו מאפשר לנו לדעת אם מתפתחת אצלנו טרשת עורקים ומחלות לב עתידיות. האם יש בדיקה שיכולה למדוד זאת? האם זה מה שבודק הצנתור?

02/09/2013 | 16:55 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיכל, תפקוד תאי אנדותל זה אכן גורם סיכון למחלת לב וכלי דם עתידית. ישנה בדיקה לא פולשנית שבודקת תפקוד תאי אנדותל וזה על ידי ביצוע אולטרסאונד של העורק שעובר בזרוע בתגובה לשיחרור לחץ בעורק. אם את מעונינת למנוע מחלת לב עתידית הרי החשוב ביותר זה לראות שלא מתפתחים גורמי סיכון למחלת לב ואם כן לטפל בהם בהקדם. גורמי הסיכון הם יתר לחץ דם, סוכרת, יתר שומנים בדם, עישון. בנוסף חשוב לעסוק בפעילות גופנית סדירה, לשמור על משקל נכון ולאכות תזונה בריאה ומאוזנת. כל הדברים שכתבתי הם נכונים גם אם יש לך או אין לך הפרעה בתפקוד תאי אנדותל. הטיפול העיקרי בהפרעה בתפקוד תאי אנדותל זה האיזון המיטבי של גורמי הסיכון השהזכרתי קודם. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה