דופק מהיר ופרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  לב האישה

01/08/2013 | 10:59 | מאת: נויה

האם יש קשר בינהם? אני בת 60, במשך למעלה מ-20 שנה אני סובלת מדופק מהיר שנבדק מס' פעמים. הלב נמצא תקין ואת התופעה שייכו ל"התקף חרדה". לפני כשנה חשתי בנוסף לדופק המהיר גם אי סדירות בקצב הלב. לפני כחודש אובחן פרפור פרוזדורים. האם כמות הפעמים של הדופק המהיר גרמה לפרפור? תודה!

01/08/2013 | 13:14 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום נויה, עד כמה שתיארת לי הדופק המהיר בעבר לא היה סוג של הפרעת קצב אלא דופק רגיל שפשוט היה יותר גבוה ותפקוד הלב שלך באקו לב היה תקין.במידה וגם בדיקות דם כמו ספירת דם, אלקטרוליטים ותפקודי בלוטת התריס שלך בגדר התקין (מצבים שיכולים לגרום לשתי הבעיות). הרי במקרה כזה אני לא חושבת שיש קשר בין הדופק המהיר בעבר להתפתחות פירפור פרוזדורים. פירפור פרוזדורים זו הפרעת הקצב השכיחה ביותר בקרב המבוגרים, בעיקר אם יש לך גם יתר לחץ דם ברקע. זו הפרעה שהיא אינה מסוכנת וניתן לחיות איתה עד 120 כל עוד מקפידים שתגובה חדרית לא תהיה מהירה ולוקחים טיפול מדלל דם. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה