המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/05/2013 | 18:02 | מאת: אורלי

שלום, לפני כ-8 שנים התגלתה אצלי איזושהי בעיה במסתם המיטרלי. ללא צניחה. הרגיעו אותי אמרו להיבדק אחת לשנה וזהו. השבעות האחרונים אני מרגישה כאבים באים וחוזרים בצד שמאל ובגב. כאשר הכאב הולך אני יש הרגשה של נפילת כוחות אופוריה כזו. עד לסיבוב הבא. אין דופק מואץ רק הכאב שמגיע כמו ציר. בא והולך . היה לי מקרה של סחרחורת בשכיבה . אני לא נבדקתי מאז בכלל. האמת שכחתי מזה. אני אחרי 3 לידות . בת 38 . בריאה בדר"כ . האם צניחה במסתם מלווה בכאבים ? כמו כן טופלתי בברזיל בגלל שהפרטין היה על 0 . כבר חודשים שלא לקחתי אותו. תודה

28/05/2013 | 15:57 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אורלי, לכאבים בחזה סיבות רבות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. גם אנמיה (ירידה בהמוגלובין) מחסר ברזל כמו שתיארת יכולה להתבטא כחולשה וכאבים בחזה. ההמלצה שלי היא לגשת להבדק אצל רופא משפחה, לבצע בדיקות דם בסיסיות כולל ספירת דם, כימיה מלאה ותפקודי בלוטת התריס. במידה ואכן יש אנמיה מחסר ברזל חשוב לטפל בה. בנוסף לבדיקות דם היתי ממליצה לבצע א.ק.ג ולאור הרקע שתיארת אקו לב. בעיות במסתם בדרך כלל לא יתבטאו ככאבים בחזה כך שלא בטוח שיש קשר בין הממצא מהעבר לתלונות החדשות אך כמובן חשוב לחזור על אקו לב. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה