מה זה אוושה סיסטולית?

דיון מתוך פורום  לב האישה

19/04/2013 | 11:29 | מאת: הילה

השבוע הייתי אצל מומחה לחץ דם. בסיכום הביקור כתב "לב קולות תקינים - אוושה סיסטולית 2/6 בLSB ראות נשימה בועית תקינה". מה זה אומר? הוא לא אמר לי על זה כלום...

21/04/2013 | 11:15 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום הילה, אוושה זה רעש ששומעים כשמקשיבים ללב עם סטטוסקופ שמעיד על זרימה טורבולנטית. אוושה כזו כמו שמתוארת יכולה להיות פיזיולוגית כלומר מופיעה אצל אנשים בריאים ואין לה כל משמעות או להיות ביטוי להפרעה בזרימה באחד משסתומי הלב. אבחנה בין הדברים לפי הרקע שלך, תלונות ומאפינים נוספים של האוושה. בבדיקת אקו לב אפשר לשלול שמדובר בבעיה בזרימה בשסתומי הלב. תרגישי טוב

24/04/2013 | 17:42 | מאת: הילה

עשו לי אקו לב לפני מספר חודשים שפרט לספטום גבולי (אין לי מושג מה זה) יצא תקין. רופאים אחרים שבדקו אותי לא שמעו אוושות. יתכן וזה מקרי? באקג נמצא RBBB

מנהל פורום לב האישה