היי, אני צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  לב האישה

20/01/2012 | 15:37 | מאת: חן

אני חן בת 16, האם לחצים ופחדים יכולים להיגרם ממחלת לב ? האם דופק איטי אחרי רסקיו משפיע לרעה? יש קשיי נשימה בעיקר אחרי ארוחות גדולות, וכשיש לי גזים. הלכתי לבדיקה והחמצן שלי היה מתנדנד בין 99-100 והדפיקות היו מהירות כי פחדתי. עכשיו אחרי שלקחתי רסקיו, הן איטיות מידי. הלב שלי לא רגיל להירגע, אני כל הזמן בלחצים.לא קשה לי כל הזמן לנשום , יש לי 88 פעימות בדקה. יכול להיות בגיל שלי דום לב או התקף לב? מה אני עושה במקרה של קוצר נשימה וסחרחורות מחרדה? תודה.

24/01/2012 | 09:54 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום חן, היות ולא ניתן להפריד בין הגוף לנפש של כל אחד מאיתנו, הרי אנחנו יודעים שמצבי מתח וחרדה, בעיקר הקרב נשים עלולים להשפיע על הדופק, לחץ דם, תחושת נשימה ועל מדדים נוספים. אני חושבת שדבר ראשון חשוב לשלול שאין בעיה גופנית וזאת ניתן לעשות על ידי שיחה עם רופא משפחה, בדיקה גופנית ולפי צורך גם בדיקות נוספות כמו בדיקת א.ק.ג. במידה ואכן אין בעיה גופנית והתלונות שלך הינן ביטוי למתח וחרדה הרי חשוב לטפל בכך. טיפול בחרדה כדאי שיהיה קבוע שימנע את התקפי החרדה. טיפול בחרדה יכול לכלול טיפול התנהגותי, קבוצת תמיכה או טיפול תרופתי. אפשר להוועץ ברופא משפחה או רופא פסיכיאטר ולמצוא את דרך הטיפול המתאימה ביותר עבורך. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה