בדיקות בעקבות ממצא מקרי ב MRI

דיון מתוך פורום  לב האישה

24/06/2020 | 19:22 | מאת: מיקה

שלום.. בת 30.. ביצעתי MRI מעקב למיקרואדנומה זעירה בהיפופיזה ויצא שם ממצא חדש "מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן בצד ימין פרונטלי" ואז בסיכום שוב כתוב את זה ואז "מיקרואנגיופתיים?" "המוקדים לא נראו בבדיקות קודמות". הייתי אצל נוירולוג והוא אמר שזה לא שכיח בגיל שלי… הפנה בין היתר לאקו לב, הולטר לב וקרישה. בדיקות הקרישה תקינות. אני מתביישת לעשות את שתי הבדיקות האחרות בגלל שצריך להוריד חזיה ולהשאר בלי כלום… וגם אצטרך ללכת עם ההולטר לעבודה.. לא נעים לי.. אני מרגישה טוב חוץ מכאבי ראש… והמוקדים שמצאו מצאו במקרה… האם זה בסדר שאוותר על הבדיקות הרי הקרישה בסדר? רוב הסיכויים שאין לי בעיה לבבית.. אני לא יודעת איך להתגבר על המבוכה… האם יהיה אפשר בכל זאת להגיע עם חולצה רחבה/ חלוק רופף לאקו? האם אני לוקחת סיכון אם לא אעשה את הבדיקות? אני כל כך מתביישת.. גם מטכנאית אישה..

28/06/2020 | 12:43 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיקה, קשה לענות על המשמעות של הממצאים שנמצאו בלי לראות את הבדיקה ואת היקף הממצאים. בכל מקרה אני חושבת שחשוב מאוד מבחינתך להקפיד על גורמי סיכון שעלולים לגרום בעתיד למחלות של כלי דם כמו יתר לחץ דם, סוכרת, פרופיל שומנים שמירה על משקל נכון וכמובן לא לעשן. לגבי בדיקת האקו מדובר באולטרסאונד של הלב. אכן צריך להוריד את החולצה ואת החזייה אך את מכוסה בזמן הזה עם סדין בחלק העליון. מי שמבצעת את הבדיקה היא טכנאית. כל הטכנאיות אצלינו בבית חולים רמב"ם הן נשים וגם אם תעשי במקום אחר אין לי ספק שיכבדו את הבקשה שלך שזו תהיה אישה. לגבי ההולטר זה מכשיר עם חוטים שרושם את הפעילות החשמלית של הלב במשך 24 שעות. אם את לובשת חולצה סגורה לא רואים את החוטים כלל. בנוסף ניתן להתחבר ביום חמישי אחר הצהריים ולהיות עם המכשיר עד יום שישי במידה ואת לא עובדת ביום שישי או ביום אחר שאת לא עובדת אם זו העדפתך. חשוב בזמן ההולטר להתנהג כרגיל כך שישקף יום פחות או יותר שגרתי. תרגישי טוב

28/06/2020 | 18:24 | מאת: מיקה

תודה רבה על התשובה! אני לא מעשנת.. אין לי סכרת... סבלתי בעבר מלחץ דם גבוה אבל בשנה האחרונה יציב (לא לוקחת תרופות). אני בעודף משקל אבל אני בבירור לקושינג שגרם לזה (עליתי 25 קג בשנה האחרונה) והקורטיזול בבדיקות דם יצא גבוה... האם זה יכול להסביר את הממצאים בעצם? אם ארד חזרה במשקל הממצאים ייעלמו? אז מה הקשר לבדיקות קרדיאליות בעצם?? אני לפני ניתוח כלשהו (שלא קשור לנכתב מעלה) בהרדמה מלאה- האם חשוב לעשות את הבדיקות הקרדיאליות לפני הניתוח? או שזה בסדר לעשות אותם אחרי? בטרום ניתוח לא מודעים לממצאים ולא ביקשו בדיקות קרדיאליות... השאלה אם זה סיכון בשבילי בהרדמה הכללית ועליי לספר על זה...

מנהל פורום לב האישה