בדיקת אקו לב........

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/03/2020 | 00:03 | מאת: אוריה

שלום רב, אימי בת 60 עשתה בדיקת אקו לב , הבדיקה בסה"כ יצאה תקינה חוץ מהממצא הנ"ל: תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: "יחס גלי a>e בעקומת זרימה טרנסמטרלית כביטוי להפרעה ברלקסציה של חדר שמאל" ברקע לפני כשנה עברה ניתוח בלוטת התריס, מאז מטופלת ביוטירקס. לאחרונה מתלוננת על קוצר נשימה ובצקת ברגל שמאל לכל אורך הרגל. השאלה האם יש קשר בין קוצר הנשימה והבצקת ברגל, לבין הממצא באקו לב? ולגבי האבחנה באקו לב,מזה אומר? תודה רבה

05/04/2020 | 14:05 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אוריה, הלב הוא שריר שתפקידו להתכווץ ולהרפות (להשתחרר) וכך להזרים דם לכל האיברים. צירפת רק משפט אחד מבדיקת האקו. בעקרון משמעות המשפט הזה שללב של אמא יש הפרעה קלה בלהשתחרר ולהתמלא בדף. לפי המשפט הבודד שצירפת ההפרעה בלהשתחרר היא כנראה קלה. כמובן על מנת לומר אם זה יכול להסביר קוצר נשימה צריך להכיר יותר את הרקע של אמא, לאפיין יותר את התלונה לבדוק איתה, לראות את שאר בדיקות הדם שלה, א.ק.ג ואת כל תוצאת האקו. לגבי נפיחות ברגל שמאל אותו דבר. אפשר רק לומר שכשהבעיה בלב גורמת לנפיחות הנפיחות תהיה בשתי הרגליים ולא רק בשמאל. מאחלת לאמא שתרגיש טוב.

מנהל פורום לב האישה