הקשר בין הווסת והלב.

דיון מתוך פורום  לב האישה

04/01/2020 | 22:43 | מאת: אירנה

שלום אני בחורה צעירה בת 31 ,שנתיים אחרי לידה. לאחורה לפני הווסת אני חובה הרגשה לא נעימה באזור החזה(מאין כאב כאילו נתנו אגרוף, או לחץ או זרמים) שמתלבה עם כמו קוצר השימה כזה אחרי שאני מרגישה כי הלב ״עשה דפיקה לא נכונה״ בנוסף מצטרפת לזה צרבת( לא תמיד)

12/01/2020 | 13:57 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אירנה, אנחנו מכירים קשר מסוים בין השפעות הורמונליות לממצאים שונים בלב למשל פעימות מוקדמות. המפתח לאבחן את מה שמפריע לך זה לרשום את קצב הלב בזמן התחושה הזו. את זה ניתן לעשות בבדיקה שנקראת הולטר דופק שרושמת את קצב הלב באופן קבוע. תנסי להרכיב את המכשיר ביום שאת חושבת שיש סיכוי שהתחושה תופיע וללחוץ על הכפתור הירוק במכשיר בזמן התלונה. בנוסף חשוב לבצע בדיקות דם כלליות ולפנות לרופא משפחה שמכיר את הרקע שלך, יבדוק אותך ויחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה