לחץ דם נמוך ותחושת סחרחורת

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/12/2019 | 20:31 | מאת: אנונימית

אני בת 19 ולפני יותר משנתיים התחלתי להרגיש תחושת סחרחורת ואפילו על סף עילפון לפעמים. גיליתי שיש לי לחץ דם נמוך של 100-80 על 70-60 ודופק בין 80-90. האם מספיק לשנות אורח חיים לפי המלצת רופא משפחה או שצריך לגשת לבדיקה קרדיולוגית? רופאת המשפחה בדקה אותי עם סטטוסקופ ואמרה שהלב נשמע תקין.

22/12/2019 | 09:56 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, לאנשים צעירים, בעיקר נשים צעירות ועוד נשים צעירות עם משקל גוף יחסית נמוך באופן טבעי יש לחץ דם בגבול התחתון של התקין שאלה לחצי דם שאת מתארת. בעקרון לחץ דם כזה לא אמור להסביר סחרחורת וכמעט עלפון, אלא אם במצבים מסוימים כמו עמידה ממושכת, מקום מאוד חם, ראית דם, מצב מתח או פחד פתאומי ועוד ואז הלחץ דם יורד עוד. ההחלטה אם צריך לברר את תחושת כמעט איבוד ההכרה, תלויה בנסיבות של הארועים שאת מתארת ואם אכן קשורים בירידה נוספת בלחץ דם, כמו גם ברקע רפואי שלך ורקע משפחתי והממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות בסיסיות כולל בדיקות דם וא.ק.ג. תרגישי טוב

22/12/2019 | 12:05 | מאת: אנונימית

תודה שענית לי בדיקות הדם של תקינות, ולפעמים לעמוד הרבה זמן או מקום חם גורמים לי לסחרחורת. האם אק"ג הכרחי? כי רופאת המשפחה אמרה שלא

22/12/2019 | 12:06 | מאת: אנונימית

שכחתי לציין שגם במאמץ יש לי סחרחורת

מנהל פורום לב האישה