בת 38, כאב עמום בחזה,ללא היסטוריה רפואית

דיון מתוך פורום  לב האישה

21/09/2019 | 20:41 | מאת: רוני

בת 38, בריאה לחלוטין, ללא מחלות רקע וללא רקע רפואי משפחתי. בשבוע וחצי האחרונים עברתי לחץ בעבודה, ומאז יש לי כאב עמום בחזה מצד שמאל. גם במנוחה, ולמרות שמקור הלחץ חלף. האם יש מקום לדאגה? לבדיקה?

06/10/2019 | 14:32 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רוני, לכאבים בחזה יש סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. על מנת לאבחן את הבעיה אצלך כמובן צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין יותר את הבעיה , לבדוק אותך ואז להחליט אם צריך לבצע בדיקות נוספות. בדרך כלל כאבים שקשורים בבעיה לבבית לא ימשכו שעות ועלולים להיות מוחמרים עם פעילות גופנית. כאבים שקשורים בראות יוחמרו עם נשימה. כאבים שקשורים במערכת העיכול יוחמרו או יוקלו עם תזונה וכאבים שקשורים בשרירים ועצמות יוחמרו עם המגע. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר אותך , שיקבל פרטים על התלונה, יבדוק אותך ויחליט אם צריך לעשות בדיקות דם או בדיקות נוספות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה