עצרות המסתם הפולמנרי

דיון מתוך פורום  לב האישה

12/06/2019 | 23:10 | מאת: פעימה מוקדמת

שלום וברכה אני בת 33 קיים אצלי מום מולד עצרות המסתם הפולמנרי לשמחתי קל עד בינוני אני במעקב פעם בשנה אבל לאחרונה לאחר התקף חרדה מאוד קשה אני סובלת. גם מפעימה מוקדמת האם זה יכול לסכן אותי יותר ? בגלל שאני סובלת ממום מהסוג הזה ?

04/07/2019 | 09:41 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, בעקרון הצרות קלה עד בינונית במסתם הפולמונלי לא אמורה להפריע לך ויש צורך להמשיך מעקב. לגבי פעימה מוקדמת בעקרון זו תופעה שכיחה שמופיעה בקרב כ 70% מאנשים בריאים שעברו בדיקות הולטר (ניטור קצב לב ל 24 שעות) , גם ללא הבעיה המסתמית. יחד עם זאת פעימות מוקדמות עלולות להופיע גם בקשר עם בעיות לב אחרות וגם בעיות מסתמיות. על מנת להתייחס למקרה הספציפי שלך צריך להבין יותר את התלונה, לראות את מספר הפעימות, הצורה שלהן, בדיקת האקו וכו. בעקרון לרב התופעה אינה מסוכנת והעובדה שיש לך הצרות קלה עד בינונית במסתם לא מעלה לפי מה שידוע ברפואה את המסוכנות של התופעה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה