תוצאות בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

26/12/2018 | 10:59 | מאת: חיהמ

אני בת 69. אלו תוצאות בדיקת אקו לב שלי. אודה על הסבר אם יש בעיה? חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין (EF 55 %). לא נצפתה הפרעת התכווצות אזורית. הפרעה דיאסטולית דרגה 1 (הפרעה ברלקסציה). חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. אאורטה: שורש אאורטה:בגודל תקין. אאורטה העולה:בגודל תקין. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: עלי המסתם מעובים ומסוידים. אי ספיקה אורטלית טריויאלית. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלית טריוויאלית. C: הוריד הנבוב התחתון (IVC) ברוחב תקין לחץ דם ריאתי תקין, RVSP: 27 mmHg . תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: :Diagnosis Good systolic LV function, Left Ventricle Mild diastolic dysfunction, grade I Calcification of aortic valve

13/01/2019 | 13:38 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום חיה, בעקרון על מנת לפענח את משמעות הבדיקות ברפואה, צריך לדעת את הסיבה שהבדיקה בוצעה ולהכיר את הרקע והתלונה. בכל מקרה לפי התשובה שצרפת מבנה הלב ותפקוד המסתמים הינו תקין. הלב שלך מתכווץ בצורה תקינה ויש לו בעיה קלה להרפות , כלומר להשתחרר. סיבה חשובה לכך הינה יתר לחץ דם ועודף משקל. זו בעיה שהיא שכיחה מעט יותר בקרב נשים. כאמור הדרגה של זה מתוארת כקלה. חשוב להקפיד על לחץ דם תקין ומשקל. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה