ממצא בCT ריאות הסבר האם שייך ללב

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/10/2018 | 08:16 | מאת: דוריה

גיל 62 מודגמת הרחבה של האאורטה העולה עד קוטר סגיטלי מרבי של 36 מ"מ. מה אומרים הממצא הזה. זה שייך לבירור רופא לב האם יש מה לעשות.

28/10/2018 | 09:13 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דוריה, הערך התקין של קוטר אבי העורקים העולה הינו סביב 3 ס"מ, הערך שתיארת נחשב כהרחבה קלה. הסיבות להרחבה הזו הן רבות, בין היתר יתר לחץ דם וגורמי סיכון לטרשת עורקים כמו סוכרת, עישון, יתר שומנים בדם וסיבות נוספות. אני ממליצה לבצע אקו לב ולפנות לרופא לב. חשוב לעקוב אחר הממצא והדרך העדיפה לעקוב היא באמצעות בדיקת אקו לב שהינו אולטרסאונד של הלב, ללא צורך בקרינה ובחומר ניגוד. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה