כולסטרול גבוה מה עושים

דיון מתוך פורום  לב האישה

30/08/2018 | 16:04 | מאת: ללי

כולסטרול 237.1 טריצרידים 104 כולסטרול HDL 69 כולסטרול LDL 147.3 כולסטרולHDL NON 168

02/09/2018 | 13:45 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ללי, עודף כולסטרול היינו גורם סיכון למחלות לב וכלי דם. בעקרון היום ההמלצה היא שהכולסטרול הרע שנקרא LDL יהיה פחות מ 100 . לאור זאת חשוב להפנות אותך לדיאטנית ולנסות בדיאטה להוריד את ערך הכולסטרול הרע עם או בלי ירידה במשקל (כתלות כמובן במשקל שלך). כמו כן חשוב מאוד לוודא שאין לך גורמי סיכון אחרים (אם מעשנת להפסיק, שאין סוכרת, יתר לחץ דם). חשוב גם לבצע פעילות גופנית סדירה. לאור גילך הצעיר ובהנחה שאין לך גורמי סיכון אחרים הייתי מנסה להימנע מטיפול תרופתי אלא עושה מאמץ להוריד את פרופיל השומנים בדיאטה מתאימה ושמירה על משקל מתאים ופעילות גופנית. רק במידה ולא תצליחי והערך של הכולסטרול הרע יתקרב לכיוון 160 אז כנראה יהיה צורך לשקול גם טיפול תרופתי. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה